Den dětí v ZŠ Chyšky

30. 5. 2014
(system)

Chyšky - Páteční 30.květen 2014 byl na ZŠ v Chyškách ve znamení oslav Dne dětí. Chyšečtí školáci ho zahájili ve svých třídách či v chyšecké přírodě programem, který pro ně přichystali jejich třídní učitelé či učitelky.

O osmé hodině se však celá škola sešla ve školní tělocvičně a v ní bylo složeno deset dřevěných krabic. Nainstaloval je tam Jan Brož z Horního Dvorce, majitel Sokolnického dvorce. Svým programem děti upoutal hned v úvodních minutách. Z jednotlivých krabic postupně vytahoval dravce z ptačí říše, poutavě o nich vyprávěl a předváděl s nimi ukázky. Do připraveného programu byli zapojeni jak samotné děti, tak i jejich vyučující. V tělocvičně poletovali a byli k vidění sokol stěhovavý, orel bělohlavý, káně, krkavec, fredka-tchoř, sovička, sova pálená, puštík, výreček i výr velký.

Po ukázkách těchto ptačích dravců se k chyšecké škole dostavili milevští hasičí se svou technikou, aby dětem vysvětlili, ukázali a vyzkoušeli vše, co ve své profesi znají či potřebují ke svým záslužným zásahům. Dětem se hasičská technika i jednotlivé ukázky velice líbily a jen neúprosný čas je zastavil v dalším poznávání hasičské činnosti. Jediné, co dětem nepřálo bylo počasí. Zima a opět zima, občas i drobný déšť. Po milevských hasičích následoval program v jednotlivých třídách podle připravené činnosti třídních učitelů.
Tak např. šesťáci měli v plánu sportovní hry na fotbalovém hřišti, ale v důsledku nepříznivého počasí a podmáčeného terénu, uskutečnili svou sportovní činnost v tělocvičně ZŠ. Mezi nimi se rozpoutaly fotbalové zápasy "A" a "B" týmů. Po fotbálku si ještě zahráli florbal. Nebylo důležité kdo vyhrál, ale to, že si děti zahrály svůj oblíbený "fotbálek" a "florbálek".

V závěru pak samotné chyšecké děti mohly konstatovat, že se jim oslava Dne dětí vydařila. Jediné, co se nevydařilo, bylo počasí.

Na prvním fotosnímku Josefa Fuky je Jan Brož s orlem bělohlavým.
Na druhém fotosnímku Josefa Fuky jsou chyšečtí žáci při vyprávění Jana Brože.
Na třetím snímku Josefa Fuky je žákyně osmé třídy Kateřina Štvánová.
Na čtvrtém snímku Josefa Fuky je učitelka Martina Řehořová.
Na pátém snímku je učitel Josef Fuka.
Na šestém a sedmém snímku jsou chyšecké děti při prohlídce hasičského auta a techniky.
Na osmém snímku  jsou šesťáci při fotbálku.
Na devátém snímku jsou šesťáci při florbálku.

"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána