Jarní receptář v ZŠ Chyšky měl velký ohlas

10. 4. 2014
(system)

Chyšky,ZŠ - Čtvrteční podvečer 10. dubna 2014 byl, vzhledem k počasí, příznivě optimistický. Teploty na Čertově hrbatině se pohybovaly v plusových číslech, na mnoha chyšeckých místech bylo cítit Jaro. Rozkvetlé byly jak jarní květiny, tak i okrasné keře, a sluníčko občas vykouklo ze zamračené oblohy
K chyšecké škole se začínají sjíždět různé značky automobilů, trousí se lidé, samozřejmě po svých. Dveře školní budovy se ani nezavírají. Že by se v místní škole opět něco konalo?
Při vstupu jsou návštěvníci vítáni žákyněmi. Jejich kasička s dobrovolným vstupným se plní a stejně tak školní vestibul.
Úderem šestnácté hodiny vítá Jana Korandová, ředitelka školy, všechny přítomné hosty, rodiče či návštěvníky. Zároveň také upozorňuje na kulturní program žáků a žákyň 1.-3.třídy. "Určitě se Vám bude líbit", informuje přítomné.
Byl zahájen tzv. "Jarní receptář", který připravila místní ZŠ. Sluneční paprsky se do svátečně vyzdobených místností školy přece jen "prodraly" a hned to bylo znát na náladě. Kam se člověk podíval, všude si mohl připomenout příchod Jara a nastávající Velikonoční svátky.
Slova ředitelky vystřídalo velmi pečlivě připravené kulturní pásmo dětí 1.-3.třídy. Mělo mezi přítomnými velký ohlas. Není se co divit, vždyť ho připravovaly zkušené vyúčující chyšecké školy Lenka Pešičková a Květa Průšová.
V Jarním receptáři jsme mohli spatřit mnoho zajímavého. Ukázkové ruční práce dětí jednotlivých tříd místní školy, školní družiny, ale i pravých "profíků".
Zájem něco si koupit, a potěšit své příbuzné, ze strany rodičů či hostů byl veliký. Tak např. sedmák Ondra prodal celý koš krásných perníčků.
Své výrobky zde měli i prvňáčci, druháci a třeťáci. S třídními učitelkami, před očima zvědavých hostů či rodičů, vytvářeli nádherné velikonoční dárečky. Ty šly doslova na odbyt. Podobně tomu bylo i v dalších třídách.
Úchvatný byl také "zvířecí koutek" školní družiny, který s dětmi připravila vychovatelka Ivana Peciválová.
Deváťáci Jindra a Petr vyráběli na počkání velikonoční píšťalky a tak kolem nich postávali zvědavci.
Na této akci jsme však mohli obdivovat i práci a skvělé výrobky pravých "profíků".
Všichni přítomní obdivovali další množství velikonočních výrobků, které připomínaly příchod Jara i Velikonoc. Byly to velikonoční květníky, zápichy, vajíčka, pomlázky, skleničky, košíčky, zvířátka, svícny, výrobky z drátu, medové perníčky či množství jarních květin.
Jarní receptář se vydařil, ohlasy přítomných byly příznivé a všichni se již těšíli na příští.
Fotosnímky Josefa Fuky ukazují atmosféru receptáře.
"OU"
Ods. Mgr.Fuka Josef, 39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána