Okresní finále minifotbalu vyhrála ZŠ J.Á.K. Milevsko

9. 4. 2014
Josef Fuka
sport

Písek - Ve středu 9. dubna 2014 se na umělé trávě v areálu píseckého stadiónu FC Písek uskutečnilo okresní finále ZŠ v minifotbale pro chlapce ve IV. kategorii, které uspořádal DDM Písek, FC Písek a OR AŠSK Písek.

Za velmi chladného a mrazivého počasí se soutěže zúčastnilo deset týmů rozdělených do dvou skupin, které hrály systémem "Každý s každým" 1x18 min. s počtem 6+1 hráčů na hřišti.

Ve skupině "A" hrála družstva ZŠ J.Á.K. Milevsko, Gymnázium Milevsko, ZŠ Sepekov, ZŠ Husova Písek a ZŠ Šobrova Písek s těmito výsledky:

ZŠ J.Á.K. Milevsko - Gymnázium Milevsko 3-0, - ZŠ Sepekov 2-1, - ZŠ Husova Písek 1-0, - ZŠ Šobrova Písek 2-1

Gymnázium Milevsko - ZŠ Sepekov 2-1, - ZŠ Husova Písek 1-0, - ZŠ Šobrova Písek 1-0

ZŠ Sepekov - ZŠ Husova Písek 1-0, - ZŠ Šobrova Písek 2-1

ZŠ Husova Písek - ZŠ Šobrova Písek 3-1

Pořadí ve skupině "A":

1. ZŠ J.Á.K. Milevsko 4 4 0 0  8-2  12 b., 2. Gymnázium MIlevsko 4 3 0 1  4-4  9 b., 3. ZŠ Sepekov 4 2 0 2  5-5  6 b., 4. ZŠ Husova Písek 4 1 0 3  3-4  3 b., 5. ZŠ Šobrova Písek 4 0 0 4  3-8  0 b.

Ve skupině "B" hrála družstva ZŠ Beneše Písek, ZŠ T.G.M. Písek, ZŠ Tylova Písek, ZŠ Čimelice a ZŠ Chyšky s těmito výsledky:

ZŠ Beneše Písek - ZŠ T.G.M. Písek 2-0, - ZŠ Tylova Písek 2-0, - ZŠ Čimelice 3-0, - ZŠ Chyšky 7-0

ZŠ T.G.M. Písek - ZŠ Tylova Písek 4-0, - ZŠ Čimelice 1-1, - ZŠ Chyšky 6-0

ZŠ Tylova Písek - ZŠ Čimelice 1-0, - ZŠ Chyšky 1-0

ZŠ Čimelice - ZŠ Chyšky 1-1

Pořadí ve skupině "B":

1. ZŠ Beneše Písek 4 4 0 0  14-0  12 b., 2. ZŠ T.G.M. Písek  4 2 1 1  11-3  7 b., 3. ZŠ Tylova Písek 4 2 0 2  2-6  6 b., 4. ZŠ Čimelice 4 0 2 2  2-6  2 b., 5. ZŠ Chyšky 4 0 1 3  1-15  1 b.

Utkání o 9.-10. místo : ZŠ Šobrova Písek - ZŠ Chyšky 4-0

Utkání o 7.-  8. místo : ZŠ Čimelice - ZŠ Husova Písek 1-1, 3-2 penalty

Utkání o 5.-  6. místo : ZŠ Sepekov - ZŠ Tylova Písek 4-0

Utkání o 3.-  4. místo : ZŠ T.G.M. Písek - Gymnázium Milevsko 3-1

FINÁLE : ZŠ J.Á.K. Milevsko - ZŠ Beneše Písek 1-1, penalty 4-3

Do krajského finále postoupili kluci ze ZŠ J.Á.K. Milevsko.  

A jaký byl průběh zápasů našich chlapců, kteří hráli v této sestavě: Procházka Filip - Mašek David, Petřík Vojtěch, Zeman Dominik, Pokorný Miroslav (všichni 9.tř.), Zítek Daniel, Mašek Jan, Doubek Miroslav, Vostřák Tomáš?

V družstvu citelně chyběli Jakeš Josef (9.tř.), který nemohl hrát ze zdravotních důvodů, a Mareš Jindřich, ten nechtěl jet.  

ZŠ Chyšky - ZŠ Čimelice 1-1

V prvním utkání nastoupili naši kluci s odhodláním docílit co nejlepší výsledek. Soupeř však měl mírnou převahu, kterou korunoval brankou vstřelenou po hrubé chybě Davida Maška. Ten v pokutovém území "namazal" soupeři, který prostřelil výborného brankáře Procházku. Ten pokračoval ve výborném výkonu i v dalším průběhu zápasu. Po jednom útočném výpadu Petříka jmenovaný vyrovnal.

Další útočný "výpad" Petříka skončil centrem na úplně volného Pokorného, který však v posledních sekundách zápasu vyloženou šanci neproměnil. Škoda, výhra 2-1 byla nadosah.

ZŠ Chyšky - ZŠ Beneše Písek 0-7

Jasný favorit naší skupiny měl od začátku převahu, ale výborný Procházka v brance odolával všem střelám. Paradoxně pak inkasoval po tečované střele a v zápěti po biliárovém teči dvou obránců. Pak se srazil obránce Mašek David se soupeřem a odneslo to jeho koleno, musel odstoupit a obrana byla děravá. V dalším průběhu přišly i další branky a skóre se zastavilo na 0-7.

ZŠ Chyšky - ZŠ T.G.M. Písek 0-6

Třetí zápas měl rovněž jasného favorita v družstvu T.G.M. Výborný Procházka však dlouho odolával soupeřovým střelám, přesto inkasoval.

Po jedné střele do choulostivých míst však nemohl dále pokračovat a v brance ho zastoupil obránce Mašek David. Ten se snažil, ale dalším brankám soupeře již nezabránil.

ZŠ Chyšky - ZŠ Tylova Písek 0-1

Poslední utkání našich chlapců ve skupině bylo hráno s mírnou převahou Tylovky. Procházka nemusel ani zasahovat, neboť všechny střely končily vedle či byly zblokovány obránci. Naopak dva naše rychlé brejky neskončily brankami, Pokorný a Doubek své šance neproměnily.

Nedáš, dostaneš platilo v našem případě, když střela soupeře, krátce před koncem, skončila na tyči, odrazila se do druhé tyče a do branky.

Prohra byla příliš krutá.

ZŠ Chyšky - ZŠ Šobrova Písek 0-4

V utkání o 9.-10. místo byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál.

Na 1.-4.fotosnímku Josefa Fuky jsou záběry z utkání Chyšky (zelené dresy) - ZŠ Čimelice (modré dresy).
Na 5.-6.fotosnímku Josefa Fuky jsou záběry z utkání Chyšky (zelené dresy) - ZŠ Beneše Písek (černožlutédresy).
Na 7.fotosnímku Josefa Fuky je záběr z utkání Chyšky (zelené dresy) - ZŠ T.G.M. Písek (bílé dresy)
Na 8.fotosnímku Josefa Fuky je záběr z utkání Chyšky (zelené dresy) - ZŠ Tylova Písek (bundy)

Mgr.Fuka Josef

 

fotogalerie byla smazána