Sportovní žákovské knížky pro chyšeckou 1. a 2.tř. v projektu Olympijský víceboj

28. 4. 2014
Josef Fuka
sport

Chyšky - Žáci a žákyně ZŠ Chyšky se zapojili do dalšího tělovýchovného projektu, kterým je 1. roč. Olympijského víceboje, jenž je novým projektem Českého olympijského výboru na podporu sportu a zdravého životního stylu. Hlavním cílem víceboje není dosahovat nejlepších výkonů, ale v průběhu standardních hodin tělesné výchovy zapojit co nejvíce žáků 1. - 9. tříd základních škol do šesti měřitelných disciplín. Na první zaregistrované školy čekal sportovní set s vybavením a speciální sportovní žákovské knížky pro žáky 1. - 3. tříd, které jim pomocí atraktivních samolepek umožní zaznamenávat vlastní pohybovou aktivitu ve škole i s rodiči.

Olympijský víceboj otestuje v prvním ročníku projekt tzv. sportovních žákovských knížek pro nejmladší žáky (1.-3. třída).

Zde hraje důležitou roli propojení škol a rodin - přenáší část odpovědnosti na rodiče.

Knížka obsahuje větší část různě obtížných zábavných úkolů sportovního charakteru, které je potřeba plnit ve volném čase, mimo školní výuku. Obrázkový a hravý charakter knížek se systémem samolepek tak motivuje nejen děti, ale i rodiče ke společným pohybovým aktivitám.

Vyhodnocení sportovních knížek proběhne až v září 2014, aby bylo možné plnit disciplíny přes prázdniny a o způsobu vyhodnocení budou školy informovány.

Projekt tzv. sportovních žákovských knížek v současné době testují i žáci 1.-3.třídy ZŠ Chyšky.


"OU"

Na 1.fotosnímku Josefa Fuky jsou prvňáci a na 2.fotosnímku druháci ZŠ Chyšky, kteří z rukou tělocvikáře převzali Sportovní žákovské knížky.

Ods. Mgr.Fuka Josef,39853 Chyšky 113

 

fotogalerie byla smazána