Výlet chyšeckých školáků do Olympijského parku SOČI-LETNÁ

20. 2. 2014
(system)
Chyšky, Praha-Olympijský park SOČI-LETNÁ - Chyšečtí školáci se zapojili do projektu Česko sportuje, který určitě rozhýbal celou školní republikovou mládež, aspoň tomu tak bylo ve škole na Čertově hrbatině. Jednotlivé dílčí soutěže tohoto projektu určitě byly na místě a splnily svůj účel. Po úspěchu chyšeckých školáků, kterým bylo první místo v Jihočeském kraji v soutěži škol, se vybrané chyšecké děti nesmírně těšily do Olympijského parku a nejraději by jelo každé dítě. Velký ohlas měl tento projekt, a samotný zájezd do SOČI-LETNÁ, velkou odezvu v celé chyšecké škole. Děti, které se nedostaly do konečné nominace, se skoro každý den ptaly, jestli se neuvolnilo místo, zkrátka každé dítě chtělo do SOČI na Letnou.
Samotný výlet do Olympijského parku, ve čtvrtek 20. února 2014, byl ve velkém očekávání všech, některé děti nemohly dospat a probouzely se již brzy ráno, aby nezaspaly.
Doprava do Prahy byla stoprocentní, řidič, p. Raiman, byl opravdovým profíkem na svém místě. Zasluhuje pochvalu. Doprava byla zajištěna na výbornou.
Hned po příjezdu na Letnou se nás ujala velice sympatická instruktorka Adélka Petroušová, jinak dcera bývalého slávistického fotbalového trenéra Michala Petrouše. V její osobě jsme našli všechno, co jsme potřebovali k pobytu v Praze. Milá, ochotná, sympatická, pracovitá, no a také i hezká, zkrátka neměla chyby. Všechny děti si jí oblíbily. Svou pracovitostí jistě zajistila naši spokojenost a klid v Olympijském parku. Měla i přichystaný náhradní program, když odpolední curling našim dětem uplaval. Sice byly děti zklamané, nejvíce se totiž těšily na curling, ale za počasí nikdo nemohl. Bruslení, běžky, FUN ZONE, které jsme měli v programu jsme splnili a dětem se tyto disciplíny líbily.

V Olympijském parku se některé naše děti zúčastnily 20.2.2014 také "Minutového SkiErgu" našeho lyžařského reprezentanta Martina Koukala, který uspořádal UTVS ČVUT Praha, a v celkovém hodnocení se umístily takto:

muži do 14 let - 2.místo - Dominik Dubský 221 m, 5.místo - Jan Stanislav 213 m, 9.místo - Tomáš Koudelka 194 m, 12.místo - Adam Fridrich 188 m, 14. místo - Václav Strouhal 186 m, 20.místo - Roman Bolek 178 m, 33.místo - Jiří Jindra 161 m a 42. místo - Adam Řehoř 151 m

muži 15-18 let - 14.místo - Miroslav Doubek 205 m

ženy do 14 let - 12. místo - Kateřina Chocholová 180 m, 14. místo - Anna Bočanová 179 m, 27. místo - Kateřina Bolková 156 m a 29. místo - Monika Chocholová 154 m. I v ostatních činnostech se zabavily a spokojenost z nich jen sálala.

Výborná byla i svačina a také oběd, dětem chutnal, dokonce někteří kluci se pátrali po přidání.
Velmi kvalitní bylo i závěrečné vyhodnocení na pódiu, které bylo dobře připraveno i s promítáním našeho videa, rozhovory s dětmi za přítomnosti kamer a reportérů ČT.

Odezvu měly i krásné medaile a plyšová zvířátka. V den našeho pobytu v Olympijském parku bylo velmi těsno v tom smyslu, že na všech sportovištích bylo velké množství pražských škol, ale vše dopadlo na výbornou.

"OU"

Na 1.snímku Josefa Fuky je zachycen příjezd chyšeckých dětí na Letnou, v zeléné bundě je Adélka Petroušová.

Na 2.snímku Josefa Fuky jsou zachyceny chyšecké děti při bruslení.

Na 3.snímku Josefa Fuky jsou zachyceni Jakub Štván,4.tř. a Jakub Štván,6.tř. při Minutovém SkiErgu.

Na 4.snímku Josefa Fuky je třeťák Adam Řehoř na běžkách.

Na 5.snímku Josefa Fuky je třeťák Jiří Jindra jako vzpěrač.

Na 6.snímku Josefa Fuky jsou na pódiu v rozhovoru s reportérem ČT chyšecké děti,zleva: Jana Křížková, Helena Komasová a Dominik Zeman.

Na 7.snímku Josefa Fuky jsou chyšecké děti s plyšovými maskoty Olympijského parku.

Na 8.snímku Josefa Fuky jsou oceněné chyšecké děti za projekt Česko sportuje.

 

fotogalerie byla smazána