Black out

14. 1. 2015
Karolina Tvrdíková
recyklohraní

Základní škola Chyšky je zapojena do programu Recyklohraní. Jedná se o školní recyklační program pod záštitou MŠMT České republiky, jehož cílem je prohloubit znalosti žáků v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožnit jim osobní zkušenost se zpětným odběrem baterií a použitých drobných elektro zařízení.

Škola v průběhu školního roku získává body za zpětný odběr baterií a drobných elektrospotřebičů a za plnění úkolů. Za body si pak žáci vybírají dárky z katalogu odměn.

Druhý úkol pro letošní školní rok má název Black out a mohl být plněn od 10. 11. 2014 do 31. 1. 2015. Splnění se zhostila 4. třída. Úkol byl na téma oslava a jak se u její přípravy obejít bez elektřiny. Nejprve si děti povídaly o oslavách, přečetly si příběh Honzy a Katky. Pak se žáci rozdělili do skupin a zvolili si jídlo, které by se hodilo na slavnostní tabuli. Jídlo nakreslili na čtvrtku a nalepili kolem něj spotřebiče, které jsou pro zhotovení potřeba. Dále se chlapci a dívky pustili do samotné přípravy pokrmu, tentokrát ale bez použití elektrospotřebičů. Připravili pomazánky na jednohubky a kakaové kuličky. Připravená jídla posloužila jako občerstvení na vánoční besídce. Děti kreslení a příprava jídla bavily a hlavně výsledek jim moc chutnal.

fotogalerie byla smazána