Dopravní soutěž cyklistů

17. 5. 2016
Denisa Kolínská
soutěže a olympiády

Ve čtvrtek 12.května 2016 se v areálu Dětského dopravního hřiště a přilehlého atletického stadionu v Písku konalo okresní kolo dopravní soutěže cyklistů pro žáky základních škol.

   Žáci soutěžili ve dvou kategoriích - v I. kategorii (5. - 6.třídy ZŠ) a v II. kategorii (7. - 9. třída ZŠ). Soutěžní družstva byla čtyřčlenná (dvě dívky a dva chlapci). Každý soutěžící v teoretické části řešil dvacet otázek z pravidel silničního provozu. Praktická část se skládala z jízdy na dopravním hřišti pod dohledem policistů, jízdy zručnosti na jízdním kole a první pomoci při dopravní nehodě.

   V I. kategorii družstvo ZŠ Chyšky ve složení Monika Melkesová, Tereza Kváčová, Lukáš Kváča a Petr Pechlát všichni ze 6. třídy získalo 2. místo a celkově v jednotlivcích Petr Pechlát obsadil také 2. místo. Ve II. kategorii družstvo ZŠ Chyšky ve složení  Anna Bočanová, Hana Doubková, Tomáš Zdeněk (všichni 9. třída) a Vít Kolář z 8. třídy. Toto družstvo získalo 1. místo a celkově v jednotlivcích Anna Bočanová obsadila také 1. místo. Vítězné družstvo bude reprezentovat okres Písek 2.června 2016 na krajské soutěži ve Studené, okres Jindřichův Hradec.

     Josef Vachta

fotogalerie byla smazána