Společný podzim ve školní družině

3. 12. 2019
Denisa Kolínská
družina

Nastal podzim. Padá listí, příroda hraje všemi barvami, a proto se naše školní družina vypravila obdivovat tyto nádherné krásy. Abychom využili poslední slunečné a teplé dny naplno, vytvořili jsme si k tomu místo klasických draků poletuchy. Výroba zabrala chviličku, malí i velcí žáci si hru s vlastnoručně vyrobenou hračkou náramně užívali. Do společného turnaje ve střelbě na terč se zapojili všichni. Někteří si poletuch vyrobili více a odnesli si je domů. Zároveň jsme využili příznivého počasí a přispěli jsme trochu ke zkrášlení místního upraveného parčíku tím, že jsme posbírali drobný odpad- plasty, střípky skla a železo, přičemž jsme dbali na třídění odpadu. Vysloužili jsme si za to pochvalu a poděkování od paní starostky včetně sladké odměny.

Dále jsme začali s dětmi nový celoroční program- Putování za bludným kořenem. Samozřejmě by se projekt neobešel bez maskota, s dětmi z páté a čtvrté třídy jsme si ho tedy vyrobili a naaranžovali. Další týden jsme již splnili první dané úkoly- vařili jsme pro mladší kamarády léčivé lektvary- konkrétně bezovou šťávu, čaj lipový, šípkový, jitrocelový a čaj z měsíčku lékařského s dochucením pomocí medu a citronu. Každé dítě dostalo kartičku a hodnotilo nápoje. Velcí žáci se role zhostili výborně a svědomitě a akce se velmi zdařila.

Další aktivitou byla příprava výzdoby na Halloween. Zapojili se všichni žáci, vyráběli jsme společně netopýry, strašidýlka, malovali dýně. Následoval velmi vydařený program, který připravovali žáci sedmé třídy a přehlídka kostýmů byla velmi pestrá.

 

                                                                                               Lenka Demská Stiborová

                                                                                               Ivana Peciválová  

 

fotogalerie byla smazána