Obnovení prezenční výuky

24. 11. 2020
Monika Bardová
aktuálně

Od pondělí 30. listopadu 2020 je povolena osobní přítomnost ve škole žákům 1. stupně základní školy a žákům 9. ročníku. Pro tyto žáky je povinná prezenční výuka. 
Žákům 6. – 8. ročníku je osobní přítomnost ve škole povolena v režimu tzv. rotační výuky – střídání celých tříd po týdnu. Rozpis rotační výuky je stanoven takto: 6. třída – prezenční výuka v lichém týdnu, 7. + 8. třída – prezenční výuka v sudém týdnu. Třídy, které v daném týdnu nemají prezenční výuku, se povinně vzdělávají distančním způsobem.
Je zakázán zpěv a sportovní činnosti při vzdělávání. 
Za dodržení homogenity skupiny žáků jedné třídy bude probíhat i provoz školní družiny. Žáci jednotlivých tříd budou zůstávat v učebně samostatně pod dohledem pedagoga. 
Podle možností bude zařazován pobyt na čerstvém vzduchu.
Školní jídelna zůstává v provozu, příchod a odchod žáků bude organizován tak, aby nedocházelo ke kontaktu mezi žáky z různých tříd. V době povinné distanční výuky mají žáci nárok na dotovaný oběd.
Po dohodě s vedením školy jsou umožněny prezenční individuální konzultace ve škole.
Činnost zájmových útvarů je až do odvolání zrušena.
Žáci i zaměstnanci mají povinnost nosit roušky po celou dobu pobytu ve škole, včetně školní družiny.
Ve škole budou nadále dodržována všechna hygienická a protiepidemická opatření, důraz bude kladen na pravidelné větrání vnitřních prostor.

Mgr. Monika Bardová, ředitelka školy