Program Veselé zoubky

18. 5. 2021
Denisa Kolínská
aktuálně

Již poněkolikáté jsme se zapojili do programu Zdravé zoubky, který pro prvňáčky připravuje a sponzoruje dm drogerie. Dne 18. 5. jsme se při hodině prvouky a českého jazyka věnovali lidskému chrupu. V úvodní debatě jsme si povídali o prevenci zubního kazu a správném stravování – děti si z domova přinesly zdravé svačinky. Také přidaly své zkušenosti s výměnou mléčného chrupu za stálý a vyprávěly historky o návštěvách u zubního lékaře.

Na obrázcích jsme si ukázali ústní dutinu, popsali si druhy jednotlivých zoubků a popsali jeho části. Přečetli jsme si společně příběh O prevenci vzniku zubního kazu. V pracovních sešitech pro nás byly připraveny kvízy, křížovky, obrázkové čtení a spousta další zábavy. S Hurvínkem jsme se vydali do divadla, kde děti sehrály vtipné představení s kamarádem Martinem a píseň Pan doktor zub nás poučila o správném čištění zubů.

Nabitý program jsme si moc užili. Děti domů odcházely s dárečky. V taštičce z ekologického materiálu dostaly kartáček a zubní pastu, přesýpací hodiny s časem dvou minut, samolepku na dlaždičky s návodem pro správné čištění zubů a žvýkačky.
Motto pro každého z nás: Čisté zoubky – zdravé zoubky.

Veronika Hadáčková, Alena Brzková, Lenka Čížek Mašková a 1.třída

fotogalerie byla smazána