Den Země 2. třída

26. 4. 2022
Denisa Kolínská
aktuálně

Dne 22. 4. 2022 si naše škola připomněla mezinárodní Den Země.

          Všechny třídy jsme se ráno sešly ve vestibulu školy. Paní učitelka Tvrdíková tento projekt zahájila krásným projevem a obeznámila nás s průběhem oslavy. Rovněž nás pobídla, abychom byli všichni lidé vděčni za vše, co nám naše planeta dává, a zamysleli se, jak bychom jí to mohli vracet.

          Naše 2. třída nejdříve zhotovila nástěnku, kam děti nalepily přáníčka naší Zemi. Ovšem jenom přání nestačí, musíme začít všichni od sebe a uvědomit si, že příroda nepotřebuje nás, ale my ji. Proto je třeba se chovat šetrně k přírodě, neplýtvat zbytečně vodou a například třídit odpad. Je jen na nás a naší osobní zodpovědnosti, jak se zachováme. 

          Všechny děti si s nadšením zkusily dát vyklíčit hrášek. Budeme všichni čekat a pozorovat, jak nám poroste. Po svačině jsme se odebrali na školní pozemek, kde jsme vypleli záhon jahod. Děti pracovaly opravdu s chutí a velkým elánem.

          Na závěr příjemně stráveného dopoledne jsme si ve třídě promítli dokument o naší planetě a připomněli si písničky od pana Svěráka a Jaroslava Uhlíře Stromy a Chválím tě, Země má. Děti byly spokojené a moc příjemně si tento den užily.

          Matičko Země, děkujeme a můžeme Ti slíbit, že se budeme chovat zodpovědně a šetrně, abychom tuto myšlenku mohli šířit dále. Na to začít není nikdy pozdě!

                                                                                   Alena Brzková a Veronika Hadáčková

fotogalerie byla smazána