Jarní výlet

30. 3. 2022
Denisa Kolínská
aktuálně

         Naše 2. třída ze ZŠ Chyšky podnikla v úterý 29. 3. výlet do nedalekého města Milevska, kde na nás v knihovně čekala knihovnice Jitka Kortanová s programem „Každý bulí nad cibulí.“ Byla nám představena spousta krásných knih s dětskou poezií. Také jsme měli možnost si zahrát na autory knih. Děti byly rozděleny do skupin a zkusily si pomocí slov, která se rýmovala, vymyslet říkanku. 

           Po občerstvení jsme se přesunuli do krásných prostor dětského oddělení. Některé děti si založily členskou kartu a hned si vypůjčily knihy. Prohlédli jsme si krásnou výstavu fotografií paní Pichové z Chyšek. Děvčata si s nadšením napsala své tajné sny na barevná srdíčka a pověsila na strom přání ve vestibulu knihovny. Kéž by byly všechny jejich touhy splněny a vyslyšeny!

          V knihovně jsme byli moc spokojeni, a to nás čekala ještě jedna návštěva, kterou jsme si nechtěli nechat ujít. Na náměstí, nedaleko knihovny, se nachází Muzeum milevských maškar, které má v městečku dlouholetou tradici maškarního průvodu. Ujal se nás pan průvodce, který nás ochotně provedl celou výstavou masek. V malém kinosále jsme zhlédli dokumentární záběry z masopustních průvodů. Náš výlet jsme ukončili sladkou tečkou a na náměstí si vychutnali první letošní točenou zmrzlinu.

          Byla to velmi vydařená akce, na kterou budeme všichni rádi vzpomínat a v paměti nám zůstane spousta krásných zážitků.

                                                      Alena Brzková, Veronika Hadáčková   

fotogalerie byla smazána