Lyžařský výcvik

26. 2. 2022
Denisa Kolínská
aktuálně

Po několika covidových vlnách jsme se konečně dočkali výuky zimních sportů - sjezdového lyžování a snowboardingu. Zpočátku nám štěstí nepřálo, neboť se těsně před začátkem kurzu zranila jeho hlavní postava, vedoucí, Mgr. Jakub Barda, nicméně se nám podařilo nalézt náhradu, a tak mohla osmá třída, doplněná o tři žáky třídy deváté, odstartovat svou cestu do ski areálu Monínec. 

     Po příjezdu se žáci rozdělili na lyžaře a nelyžaře, a zatímco ti zkušenější pod vedením paní učitelky Kolínské vyrazili na vlek, druhá skupinka pod taktovkou paní učitelky Ventrubové zamířila na menší zasněžený plácek vedle sjezdovky. Přestože si mnozí na začátku kurzu ani nebyli jisti tím, jaké i/y se ve slově lyže píše, a ačkoli první pohyby dělali s vidinou vlastního smutečního oznámení, podařilo se všem do druhého dne sednout na vlek a sjet celou velkou sjezdovku. 

     Počasí se vydařilo, takže jsme kromě nově nabytých či vylepšených lyžařských schopností získali i zdravé opálení. Nikdo nepřišel o život (nepočítáme-li myš, kterou na vleku přejeli nejmenovaní žáci), nikdo se ani nezranil, takže můžeme výcvik prohlásit za úspěšný a těšit se na příští rok. 

Videa ke stažení zde

fotogalerie byla smazána