Páťáci na exkurzi

2. 5. 2022
Denisa Kolínská
aktuálně

Ve čtvrtek 28. dubna vyrazila pátá třída na exkurzi do planetária v Českých Budějovicích a následně do přírodovědného muzea Semenec v Týně nad Vltavou. Cesta byla příjemná a rychle nám utekla. Jely s námi ještě dvě třídy ze ZŠ Bernartice.
V planetáriu pro nás měli připravený velmi pestrý program. Navštívili jsme pavilon, kde jsme se seznámili s obrazem denního a nočního nebe. Naučili jsme se, kde se nachází určité hvězdy a souhvězdí, ale také se ve hvězdách zorientovat. 
Aby pro nás cesta zpět nebyla dlouhá, naše další zastávka byla v Týně nad Vltavou, kde jsme navštívili přírodovědné muzeum Semenec. Viděli jsme nádhernou přírodu a  také jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o jehličnatých a listnatých stromech. Prohlídka byla velice pestrá, včetně několika velmi zábavných her, které se týkaly přírody. 

Tato velmi vydařená akce se uskutečnila díky podpoře z projektu MAP ORP Milevsko II, jehož realizátorem je MAS Střední Povltaví. Tímto bychom chtěli zástupcům MAS poděkovat, že jsme mohli být součástí takto krásného dne s pestrým programem.

fotogalerie byla smazána