Podzim ve školní družině

1. 12. 2022
Denisa Kolínská
družina

V září jsme zahájili nový školní rok a ani v družině jsme nezaháleli.

DEN ČOKOLÁDY- i my jsme si připomněli oblíbený den čokolády, kdy si šikovné starší děti připravily prezentaci pro ty mladší a jako pomyslnou třešničku na závěr jsme trošku zahřešili a v kuchyňce si připravili rozpuštěnou čokoládu, kterou jsme doplnili nakrájeným ovocem různého druhu.

DEN LESA- jelikož les navštěvujeme s dětmi často, i jeho svátek jsme museli oslavit. Pro děti byly připraveny zábavné kvízy, tajenky, rébusy…k tomu krátký film, jak se to vlastně máme v lese a hlavně  k lesu chovat, jakožto jeho návštěvníci. S radostí ale víme, že děti si vedly na výbornou.

SPOLEČNÉ PEČENÍ – využili jsme i školní kuchyňku, kdy jsme si přinesli jablíčka z podzimní sklizně a upekli si s dětmi štrúdl.

HALLOWEEN- strašidelný svátek, zdobení a malování dýní, výroba papírových veselých dýní, výzdoba školy, vytváření ,,strašidelných pus,,…které si děti poté snědly, ale byly opravdu jedlé.

KAŠTANOVÁ OLYMPIÁDA – rozhodli jsme se využít podzimní přírodniny a uspořádali s dětmi olympiádu. Program připravily starší děti a opět mladším kamarádům nedaly nic zadarmo. Na programu byla překážková dráha, procvičili jsme hmat, čich, zahráli si kaštanové piškvorky, hod kaštanem na cíl atd..

Každopádně podzim jsme si užili a už jsme připraveni přivítat zimu, na kterou se moc těšíme..

Za školní družinu Lenka Demská Stiborová a Ivana Peciválová

fotogalerie byla smazána