Bude zima, bude mráz...!

10. 2. 2023
Denisa Kolínská
družina

Pomalu a hlavně vesele jsme se rozloučili s podzimem a čekali na tu správnou, bílou zimu. Ta tedy jak rychle přišla, tak také odešla, ale nám to náladu nezkazilo. Martin na bílém koni sice nepřijel, ale opozdilého sněhu jsme si užili a po krátké pauze se k nám opět vrátil.

Čertí odpoledne

Čert, anděl a Mikuláš, kdo by je neznal. My jsme se tohoto úkolu ujali po svém a s většími dětmi si pro menší kamarády připravili zábavné odpoledne v tělocvičně. Na programu byla čertovská překážková dráha, díky čertovským kostkám si děti nakreslily svého vlastního čertíka, házení na cíl, plnění čertích úkolů nebo krádež kolíčků z opelichaného čerta. Odpoledne jsme si všichni užili a pochvala patří starším dětem za přípravu programu.

Návštěva knihovny

Dne 16.12. nás mile přivítala paní Lenka Kváčová v místní chyšecké knihovně. Na programu byl předvánoční čas, čekal na nás vánoční kvíz se záludnými otázkami, paní knihovnice nám přečetla krásnou pohádku a pak dala prostor i dětem, které se u čtení také vystřídaly. Odměnou byly sladké perníčky a hlavně dobrý pocit, že v každé knize je schovaný příběh, tajemství… a je zábavou je odhalit.

Tři králové

Na Tři krále o skok dále!...Děti si vyrobily koruny, kostýmy a s písní jsme se vypravily do I. oddělení popřát hodně štěstí a zdraví do nového roku.

Péče o zvířátka v zimě

Celou zimu se zajímáme o to, jak usnadnit zvířátkům a ptáčkům zimní období. Pustili jsme si tedy společně dokument, kde jsme si zopakovali, jaká péče je vhodná, následně si popovídali o tom, kdo z dětí má doma krmítka a čím krmí ptáčky. Vyplnili jsme si pracovní listy se stejnou tématikou a děti si vedly velmi dobře. Samozřejmostí bylo společné zakrmení v rámci mysliveckého kroužku do blízkého krmelce a zásypu. Tam jsme si také řekli, co zvěři může ublížit a proč a co jim naopak pomůže přečkat náročné období.

Zima ještě neřekla poslední slovo, proto si ji ještě užíváme plnými doušky, včetně radovánek ve sněhu, bobováním, stavbami iglú a sněhuláků. A už pomalu ale jistě vyhlížíme jaro…

 

                                                                                                        Lenka Demská Stiborová a Ivana Peciválová

fotogalerie byla smazána