Myslivecký kroužek

13. 6. 2023
Denisa Kolínská
aktuálně

Ani jsme se nenadáli a už je červen, měsíc myslivosti. S mysliveckým kroužkem jsme nezaháleli a 22. 4. jsme se zúčastnili v počtu 12 dětí, od 1. do 5. třídy, Okresního přeboru na střelnici Provazce v Písku v rámci doprovodného programu střelby ze vzduchovky pro děti. V konkurenci 56 dětí se naši určitě neztratili, bojovali statečně a vystříleli si diplomy a malé dárky. 

Pak už jsme se začali pomalu ale jistě připravovat na Zlatou srnčí trofej, pořádanou OMS Písek 27.5.,tentokrát v Arboretu Lesnické školy v Písku. Počasí nám přálo, příjemné prostředí, občerstvení a stín stromů přispěl k dobré náladě a dětí se nakonec sešlo 42. My jsme vyrazili v počtu 9. Na děti čekala kynologie, poznávačka stop, peří, trofejí, lebek, schozů, botanika, střelectví, myslivecké pomůcky a střelba ze vzduchovky, součástí byl i test. Nicméně po poradě dospělých jsme se shodli, že s některými exponáty si nevíme rady ani my….

Ovšem o to víc nás velmi mile překvapily výsledky, protože našich devět statečných si s tím poradilo se ctí a slavnostní vyhlášení proběhlo s naším neskrývaným nadšením! Započalo krásným druhým místem a zaslouženým pohárem Páji Čižinského , pokračovalo 6. místem Zdenči Peterkové, 9. místo patřilo Ádě Buchtelíkové a další děti byly v těsném závěsu za ostatními! Dětem moc gratuluji a zároveň jim děkuji za trpělivost a je radost pozorovat jejich pokroky a hlavně zájem o přírodu a myslivost. Odměnili jsme se zmrzlinou a příští rok se budeme zase těšit! 

Tímto bych moc chtěla poděkovat rodičům, kteří ochotně poskytli dopravu na obě akce a strávili s námi tyto slunné dny, Marušce Třískové, která nás parádně připravila na botaniku a Michalovi Demskému za pomoc při přípravách.   

A aby to našim menším kamarádům nebylo líto, s většími myslivci, kteří si soutěží již prošli naostro, jsme jim připravili školní kolo ZST. Účastnili se žáci 1. a 2. třídy, nechybělo slavnostní zahájení s trubačem Pájou Čižinským. Soutěž ovládly tentokrát dívky, 3. místo si vybojovala Terezka Kurfiřtová, 2. místo Tonička Tesařová a těsně se poprala o 1. místo Markétka Brožová. Pro všechny děti jsme si připravili drobné dárky pro radost z výsledků.

Do konce školního roku nás čeká ještě přespání na lovecké chatě spojené s čekanou a po prázdninách se budeme těšit na viděnou.

                                                 Za myslivecký kroužek Lenka Demská Stiborová

fotogalerie byla smazána