Návštěva Střední odborné školy Milevsko

4. 12. 2023
Denisa Kolínská
aktuálně

Žáky 8. a 9. třídy Základní školy Chyšky navštívil Václav Calta, učitel odborného výcviku a učitel autoškoly Střední odborné školy Milevsko.
Jedna vyučovací hodina byla věnována výrobě plechové krabičky ve školních dílnách a za týden byla další hodina zaměřena na dopravní výchovu a seznámení s výukou v autoškole.


Lukáš Chochole z 9. třídy napsal:
"Dnes se k nám do školy přijel podívat pan Calta, aby nám řekl základy toho, co nás bude čekat v autoškole. Nejprve nám ukázal a řekl značky, které si jeho studenti nejčastěji pletou. Potom nám vysvětlil základní pravidla toho, co můžeme dělat na silnici. A také nám řekl, jak zkontrolovat auto před jízdou a jak nastartovat a řídit auto. A nakonec jsme si každý zkusili řídit auto. Jezdili jsme do kruhu na hřišti před školou. Tato ukázka mě velice bavila, hlavně zkouška řízení auta."


Kateřina Sirotková z 9. třídy napsala toto:
PLECHOVÁ KRABIČKA
V listopadu na odpolední vyučování si pan Václav Calta ze SOU ve Veselíčku pro 8. a 9. třídu připravil výrobu plechové krabičky. Přivezl pozinkované plechy, nákresy krabičky a nůžky na plech. Pomocí nůžek si žáci plech vystřihli a ohýbali kleštěmi plech podle nákresu. Hotovou krabičku si mohli odnést domů.

AUTOŠKOLA
Za týden přijel pan Václav Calta ze SOU ve Veselíčku do naší školy s vozidlem, kterým se vyučují jízdy v autoškole. Nejdříve si žáci procvičili značky, pan Calta podal informace k řízení, provozu a kontrole vozidla před jízdou. Žáci celou přednášku pozorně poslouchali. Pak si žáci mohli vyzkoušet řídit právě toto vozidlo spolu s instruktorem autoškoly na hřišti před školou.

Josef Vachta