Slavnost slabikáře

8. 11. 2023
Denisa Kolínská
aktuálně

Dnes zažily děti z první třídy velmi zajímavý školní den. Hned ráno na děti čekalo velké překvapení. Dopis od krále z Chytrého království. Zlý a závistivý král z Hloupětína unesl jeho ženu a zavřel ji do věže neznámo kam. Hlídá ji prý čaroděj a pustí ji jen tehdy, když král získá dostatek pomocníků, kteří dokáží objevit sedm klíčů ke dveřím věže, ve které je jeho paní zavřená. Vzpomněl si právě na šikovné děti z naší první třídy a požádal je o pomoc.

Děti nadšeně plnily všech sedm úkolů, které vedly ke klíčům. Nejprve přečetly slabiky z tabule a pak se rozběhly po škole hledat další úkoly (přiřazovaly slabiky k obrázkům, zapisovaly slabiky, četly slova, do vět doplňovaly obrázky, skládaly slova na koberečku a pak je zapisovaly do připravených mřížek). Nakonec je cesta ze slabik a slov dovedla až k věži, před kterou hlídal čaroděj. Když poznal, že děti všechny úkoly splnily a dokonce umí ještě víc, proměnil se v páru a rychle zmizel.

Za dveřmi věže pak na děti čekala královna. Tou nebyl nikdo jiný než naše paní ředitelka Monika Bardová. Děti moc pochválila, poděkovala za záchranu a odměnila je novou knížkou, ze které se budou učit. Novým slabikářem Zetíkova cesta. Radost byla veliká. Ve třídě si pak hned všichni s chutí přečetli první stránku a popovídali si o prožitém dni.
Květa Průšová