Soví škola v knihovně

2. 11. 2023
Denisa Kolínská
aktuálně

Letošní druháci navštívili 25. října Obecní knihovnu v Chyškách.

Začali tím plnit  naplánované čtenářské dílny, které by měly probíhat každé roční období právě v místní knihovně. Program volně navazuje na loňské naučné programy pro malé čtenáře a k prohloubení čtenářské gramotnosti žáků.

Paní knihovnice Lenka Kváčová připravila dílnu, kde si žáci především prakticky ověřili, že znalost abecedy je “dobrá věc”. Nejdříve jsme společně předvedli, že abecedu ovládáme. Poté jsme přečetli příhodu z knihy Václava Čtvrtka Říkání o víle Amálce. Naše školní čtenářské dílny jsou věnovány Amálce. Danou knihu bylo potřeba zařadit do police dětského oddělení.Paní knihovnice nám vysvětlila řazení podle příjmení autora. Zjistili jsme, že je nutno zařadit ještě mnoho dalších knih. Všichni se shodli na tom, že v každé knihovně přebývají knižní skřítci, kteří tropí takový nepořádek! Knihy se nám podařilo dobře podle abecedy zařadit. Byla to velká zábava.

Letos se druháci učí se skřítky. Ve třídě přebývá jeden skřítek Čtenářník. Na příští návštěvu se těšíme a slíbíli jsme paní knihovnici, že ho určitě vezmeme s sebou! 


Druháci a Lenka Pešičková