Tak jde život ve školní družině..

11. 5. 2023
Denisa Kolínská
družina

Karneval tak trochu jinak

V únoru před prázdninami se konal v tělocvičně tematický zvířecí karneval. Děti si vyrobily vlastní masky a k vidění byli dravci, sovy, ale třeba i masky motýlí. Do přípravy programu se  zapojily starší děti s pomocí Natálky Miňhové, která byla u nás na praxi, a svého úkolu se jako vždy zhostily na výbornou. Zkusily si překážkovou dráhu, přenášení balónků na čas, ale i poznávačku zvířat, dokreslování klaunů, karnevalové bludiště nebo motání mumií do toaletního papíru. A pak hurá na prázdniny!

Mezinárodní den lesů

V březnu jsme využili Mezinárodní den lesů a společně s mysliveckým kroužkem jsme vyrazili pomoci přírodě. Všichni jsme se vrhli na úklid odpadků v blízkém lesíku. Dbali jsme přitom na třídění odpadů, děti byly úžasné a pracovité a samy byly překvapené, co vše v lesíku našly. Samozřejmostí byla malá odměna, ale pocit z dobře vykonané práce a to, že jsme mohli alespoň  trošku pomoci přírodě, myslím zastínil i sladkosti.

Návštěva obecní knihovny

Konec března jsme zakončili milou návštěvou obecní knihovny, kde na nás čekala paní Lenka Kváčová s programem zaměřeným na sovy a dravce. Byly pro nás připraveny krásné pracovní listy, ptačí přesmyčky, kvíz o dravcích a sovách a jejich charakteristických znacích,  pohádka a zajímavý naučný  dokument. Děti si odnesly nejen sladké odměny, ale i nové vědomosti a poznatky. Tímto moc děkujeme paní Kváčové za příjemně strávené odpoledne a moc hezky připravený program.

Den Země

Samozřejmostí bylo připomenout si Den Země i ve školní družině. V dokumentu jsme si připomněli informace o planetě Zemi, důležitost recyklace a to, jak bychom mohli přispět, aby se nám žilo lépe. A jelikož Země měla narozeniny, vymýšleli jsme jí společné přání a na závěr si vyrobili ,,sluníčkové“ zápichy. Akci jsme spojili s mysliveckým kroužkem a starší děti si připravily na hřišti ještě tematický zábavný program. 

Mezitím proběhly i přípravy na Velikonoce, připomenutí zvyků a tradic, ozdobení břízky na místní faře, výzdoba školy, v kuchyňce jsme si přichystali vaječnou pomazánku s jarními bylinkami a nyní už se chystáme na blížící se čarodějnice a následně Den matek. Počasí už se snad umoudří a my si užíváme společné chvilky naplno především v přírodě na čerstvém vzduchu!

                                        Za školní družinu Lenka Demská Stiborová a Ivana Peciválová 

 

fotogalerie byla smazána