Úspěchy žáků ZŠ Chyšky ve školním roce 2022/2023

22. 6. 2023
Denisa Kolínská
aktuálně

Žáci Základní školy Chyšky se i v tomto školním roce zúčastnili řady soutěží – školních, okresních i krajských kol. Byly to: Dějepisná olympiáda, Olympiáda z českého jazyka, Matematická olympiáda, Biologická, Zeměpisná a Fyzikální olympiáda, Olympiáda z německého a anglického jazyka, Přehlídka dětských recitátorů, Jihočeský zvonek, Soutěž mladých zdravotníků, Branné závody, Dopravní soutěž cyklistů, Zlatá srnčí trofej, po celý rok probíhaly další vědomostní, literární, výtvarné a sportovní soutěže.

Helena Jindrová získala 1. místo v okresním kole Matematické olympiády, 1. místo v okresním kole Zeměpisné olympiády a v krajském kole Zeměpisné olympiády obsadila krásné 6. místo.

Rozárka Kortanová zvítězila v okresním kole Jihočeský zvonek a prvenství uhájila i v krajském kole, kde získala zlaté pásmo. Účastnila se i okresního kola Olympiády v anglickém jazyce, kde se umístila na třetím místě.

Dvě družstva našich žáků se zúčastnila okresního kola Dopravní soutěže cyklistů a získala každé ve své kategorii 1. místo v okresním kole, v krajském kole pak obsadili výborné 4. a 5. místo.

První družstvo tvořili Adam Tejnor, Kryštof Jindrák, Eliška Prášková, Simona Shorná.

Kryštof Jindrák, Eliška Prášková, Simona Shorná soutěžili ještě v Soutěži mladých zdravotníků a v okresním kole byli ve velké konkurenci třetí.

Druhé družstvo cyklistů tvořili Jan Čapek, Ema Matoušková, Hana Ondráčková, Lukáš Novák.

Jan Čapek se též úspěšně účastnil matematické soutěže Pythagoriáda, obsadil dělené 1. a 2. místo.

Úspěch naše škola zaznamenala i v krajském kole soutěže Požární ochrana očima dětí. Amálie Kukačová získala 3. místo v kategorii literární práce L2 a Tereza Šmídlová obsadila 1. místo v kategorii Digitální technologie.

Úspěch na úrovni kraje zaznamenali i žáci, kteří se zúčastnili soutěží s mysliveckou tematikou. Pavel Čižinský získal 2. místo a postup do krajského kola v soutěži Zlatá srnčí trofej. Zdeňka Peterková a Jiří Kurfiřt získali 1. – 3. místo a postoupili do finále v soutěži Mé toulky za zvěří – obor fotografie.

Úspěšné žáky školy přijala na Obecním úřadě v Chyškách starostka Stanislava Hejnová, poděkovala jim za reprezentaci školy i obce Chyšky. Žáci obdrželi knihu s věnováním a pozvání na zmrzlinu do místní pekárny.

Všem žákům i jejich učitelům, kteří je na soutěže zodpovědně připravovali, děkujeme za příkladnou reprezentaci školy.

Mgr. Monika Bardová, ředitelka školy

Ing. Karolina Tvrdíková, zástupkyně ředitelky školy

/** Err: Image not found */