EKO-výlety s kačenkou- část 1.

19. 6. 2024
Denisa Kolínská
ekoškola

Ve čtvrtek 13. 6. se konalo slavnostní ocenění EKO-škol v Praze. A  já jsem měl tu poctu se této slavnosti účastnit. Tak jsem se já, Katka Průšová, Natálie Kubecová, paní učitelka Pešková, paní učitelka Tvrdíková a hlavně – moje plastová kachnička  vydali na dva a půl hodinovou cestu vlakem do Prahy. Dorazili jsme na pražské vlakové nádraží a vydali jsme se na cestu do Brožíkova sálu na Staroměstské radnici. V devět hodin se otevřely dveře a začal nás vítat dospělý EKO-línek (dokud do něj nevrazila postarší obézní turistka, která se nutně potřebovala dostat dovnitř), který nám řekl, co a jak se bude dít.

 Zhruba v deset hodin jsme se dopravili do hlavního sálu na slavnostní udělení titulů EKO-škola.

Poté, co zvolali jméno naší školy, jsme se s týmem EKO-línků dostavili k převzetí titulu  a dárků - tašky plné EKO-věcí. Vyčkali jsme na ocenění poslední školy a šli se jako skupina vyfotit. Potkali jsme také známou tvář paní auditorky Evy Bínové, se kterou jsem po našem auditu udělal rozhovor, který si můžete na stránkách školy přečíst. Poté jsme šli do Sálu architektů na přípitek k výročí 30 let EKO-škol.

Nakonec jsme se zase vydali na dvě a půl hodinovou cestu zpátky domů. Při zpáteční cestě jsme v Táboře potkali žáky sedmé třídy, kteří se vraceli zpátky domů z výletu do JUMP-arény.