Jak se máme v Ekotýmu

23. 2. 2024
Karolina Tvrdíková
ekoškola

Milí žáci, žákyně,  určitě vás zajímá, jak si vedeme v ekotýmu a na jakých projektech zrovna pracujeme. Zde je krátký článek o všem, co se stalo za poslední (zhruba) 3 měsíce. Máme toho docela dost, takže jdeme na to !

1. Nedavno jsme na EKO-týmu vyplňovali formulář na to, jak funguje ekotým, jak vás informujem atd.. (dokument je potřebný k auditu). Můžeme s velkým potěšením říct, že si vedeme skvěle až na pár chybiček .     

2. Do školy v dubnu přijde paní, která  kontroluje EKO-školy. Proto PROSÍM alespoň si pamatujte těch pár základních odpovědí na otázky jako: kdy vznikl EKO-tým nebo Do kterého koše vyhodíš pytlík od chipsů atd. Těžké otázky nechte na členy EKO-týmu, kteří si musí pamatovat všech 7 kroků atd.. Děkujeme moc, protože bychom opravdu ocenili další papír s nápisem nejlepší EKO-škola.

3. Na nástěnce ve vestibulu můžete spatřit velký rozvrh našich plánů, akcí a úkolů. Při minulé schůzce jsme zkontrolovali, jak a co jsme zvládli, a ke každému splněnému úkolu jsme doplnili smajlíka plného emocí. Taky můžete zjistit, jaké zajímavé projekty nás čekají.

4.Trošku starší akce, máme informace o dotaznících. Každý žák dostal dotazník o šatstvu. Jak a kde ho kupujete, co s ním uděláte, když vám je oblečení malé atd. Máme dobré zprávy, jelikož převážná většina žáků se se šatstvem chová EKO-logicky. Akorát k těm sedmi lidem, co použité oblečení pálí: Raději ho prostě někomu darujte a to zničené vyhoďte do textilu!

A nezapomeňte! Buďte EKO!

                                                                                                                                      Kryštof Kortan, redaktor