Školáček

7. 6. 2024
Denisa Kolínská
aktuálně

Ve čtvrtek 6. června  proběhlo v naší škole setkání budoucích žáků první třídy a jejich rodičů. Zatímco maminky a tatínkové odešli s paní učitelkou Lenkou Pešičkovou a paní ředitelkou Monikou Bardovou do třídy, aby se dozvěděli důležité informace k nástupu dětí do školy, malí školáci se s námi vypravili na hřiště a do tělocvičny, aby si vyzkoušeli důležité školní činnosti.

 Nejdříve si na hřišti vytvořili základ pro svoje sluníčko, které po každém splněném úkolu obohatili o paprsek světla. S nadšením si vyzkoušeli opičí dráhu venku i v tělocvičně, našli vejce dinosaurů a pomohli s jejich vylíhnutím, zastříleli si na koš míčem, poskládali puzzle z písmenek a obrázků a naučili se novou písničku, která vyloudila úsměv nejenom na jejich tváři, ale také na tvářích rodičů, kterým ji přišli do budoucí první třídy společně zazpívat.

Při odchodu ze školy si pak všichni mohli prohlédnout sluníčka s paprsky, kterých bylo opravdu hodně. Děti byly moc šikovné a my přejeme jim i jejich rodičům, aby je spokojené úsměvy provázely i celou první třídou.

                                                                        Květa Průšová a Eva Pešková