Školní akademie

19. 6. 2024
Denisa Kolínská
aktuálně

V letošním roce jsme navázali na tradici školních akademií, jimiž jsme se v červnu loučili se školním rokem. Tentokrát termín slavnosti připadl na 18. 6. 2024. Po dopoledním usilovném zkoušení se všichni účastníci před 16. hodinou sešli v Kulturním domě v Chyškách, natěšení a nedočkaví toho, až budou moci předvést rodičům a hostům, co si pro ně připravili.


Slavnost, kterou provázeli dva žáci deváté třídy, zahájila úvodním slovem ředitelka školy Monika Bardová. Samotný program odstartoval svou písní školní sbor pod taktovkou paní učitelky Maškové, následovalo vystoupení tanečního kroužku na téma Magický les, které s nimi nacvičila paní učitelka Průšová. 

Pak již nadešla chvíle pro třídní kolektivy. Jedno veselé a pečlivě nacvičené číslo střídalo druhé: námořníky v podání prvňáčků vystřídalo pásmo Čím budu druhé třídy. Třetí třída si zatančila s Machem a Šebestovou, po nichž následoval svižný rock´n´roll To máme mládež našich čtvrťáků. Pátá třída nás přenesla do exotiky v rytmu havajských tanců, zatímco šesťáci se jali lovit neposedné duchy. Kovbojky v růžovém zatančily, zatímco si  jejich kovbojští spolužáci dali partičku karet v saloonu. Třešničkou na dortu připravených vystoupení bylo večerníčkové pásmo osmé třídy. 

Pro žáky deváté třídy byl tento rok zásadní, neboť si vybírali, na jaké střední škole se budou připravovat na své budoucí povolání. Všichni byli přijati na vysněnou školu a s plným sálem se o tento svůj úspěch podělili. Všechno hezké, milé a příjemné musí jednou skončit, a proč ne vesele - všichni žáci se s publikem rozloučili společnou písní Není nutno z pera autorské dvojice Uhlíř - Svěrák. Příjemnější závěr školního roku jsme si nemohli přát a doufáme, že se nám podařilo přenést trochu optimismu a radosti i na přítomné hosty.

        Lucie Ventrubová, ZŠ Chyšky