Soví škola v zimním lese - Ekolíni druháci

5. 2. 2024
Denisa Kolínská
les ve škole

Další zajímavé soví učení proběhlo v zimním lese. Les byl plný sněhu. Eko a Eka nás společně dovedli až na místo, kde při dodržení pravidel chování v lese nebylo těžké najít třetí dopis od domácích skřítků, kteří hledají cestu z lesa. Známe je už od podzimní výpravy. Skřítci od nás potřebují zjistit tentokrát co nejvíce informací o zimních změnách v lese. Pozorovali jsme zdánlivě odpočívající dřeviny i byliny. Pobytová znamení a stopy zvířat. Hlavně kolem krmelce jsme našli stopy srnčí zvěře, lišky i zajíce. Zahlédli jsme sýkorky a kosy.

Následovaly lesní hry Na ticho, Neviditelno, Hladovky a další lesní hry, co nás moc baví…Do svých batohů jsme dali na cestu zpět větvičky jehličnanů i listnatých stromů, určených k pozorování ve škole pomocí lup. Vše jsme pečlivě zapsali do svých lesních deníčků a rozšířili tak svoji myšlenkovou mapu na téma les o zimní poznatky.

Těšíme se na jarní učení v lese, na novou výzvu pro zkoumání - s tím sněhem a vodou to není v přírodě, v lese ani okolí lesa jen tak…..


Na další soví učení se těší Lenka Pešičková a Ekolíni